brainwave 2

VRIJDAG 14 APRIL 2017, 20:15 UUR | STADSGEHOORZAAL LEIDEN

muziek als medicijn

Op vrijdag 14 april presenteert LUDWIG in de Stadsgehoorzaal te Leiden Brainwave #2, waarin we de rol belichten die muziek kan spelen bij breingerelateerde aandoeningen.

Net als in de succesvolle eerste serie Brainwave #1 zetten we de Stadsgehoorzaal op zijn kop: in alle hoeken en gaten van het gebouw worden presentaties gehouden, initiatieven voorgesteld, experimenten uitgevoerd – en natuurlijk spelen de musici van LUDWIG overal!

Professor Erik Scherder zal de aftrap verrichten en op zijn geheel eigen wijze de zaal met een vlammend betoog inspireren voordat het publiek zich overal door het gebouw verspreidt. Ga in discussie met onze hoogst aaibare neuro-musicoloog Artur Jaschke, betreed de hemel in onze Silentium-ruimte en onderga een sessie die onze musici in de verzorgingshuizen voor mensen met vergevorderde dementie verzorgen – om nog maar te zwijgen van de presentatie van Aaltje en Jaap van Zwedens Stichting Papageno, Marlijn Jansons mijmeringen over de keerzijde van supercreativiteit en de demonstratie van de succesformule van de Tovertafel!

Koop tickets

programma

20.15 uur – Introductie

Prof. Dr. Erik Scherder – hoogleraar klinische neuropsychologie
Artur Jaschke – neuromusicoloog

vanaf 21.00 uur:

Muziek en supercreativiteit – Marlijn Janson, Junior Researcher klinische neuropsychologie
Muziek en autisme – Stichting Papageno
Muziek en pijnbeleving – René van Munster en Jesse Faber
Music and Memory – Barbara Wessel en Jacinta van Hesselingen
Muziek en Dementie – LUDWIG ism zorginstelling De Molentocht
De Tovertafel
Muziek voor de zorg | Denk mee! Adrian de Groen en Annebeth Erdbrink
LUDWIGs Hemelkamer
Vertoning Alive Inside

LUDWIG: Geerte de Koe, Jeannette Landré, Jesse Faber, René van Munster, Natalia Alvarez-arenas Arias, Marianne van Laarhoven, Annette Simons, Adrian de Groen, Annebeth Erdbrink

Special guest: Showband AMIGO